Merk:

Naast onze eigen runderen en varkens zijn er altijd klanten die voorkeur hebben of iets willen proeven waar ze van gehoord hebben. Hier volgt een selectie van deze producten.

 

Limburgs varken: Livar.

Het Livar varken is in 1999 door 5 streekboeren uit Limburg bedacht. Het idee is rekening houden met natuurlijk gedrag en leefomgeving van het varken. Dit uit zich in maximaal dierenwelzijn en komt ten goede aan de smaak.

 

Spaans “eikeltjes” varken: Iberico.

Het Iberico varken komt uit Spanje dicht bij de Portugese grens. Daar liggen uitgestrekte velden met eikenbomen, het geheim van de smaak van het Iberico varken.

 

“Olijven” varken: Duroc.

Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie.

Smaak en malsheid: De keuze van olijfolie als vetbron in het voeder bepaalt in ruime mate de smaak en malsheid van het Duroc d’Olives varkensvlees. Bovendien bepaalt het voerprogramma de aanmaak van de vetten op het juiste moment van hun ontwikkeling.