Jan de Rooij, Slagerij

Rodenrijseweg 5
2651 BM Berkel en Rodenrijs
010-5112424

De lekkerste gehaktbal van 2023

Slagerij-Jan-de-Rooij-winnaar-Lekkerste-Bal-Gehakt-2023

Persbericht

Amsterdam, 26 september 2023

Slagerij Jan de Rooij wint Lekkerste Bal Gehakt 2023

Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs is de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2023. Dit is op dinsdag 26 september bekendgemaakt op de VAS-beurs in Amsterdam. De ambachtelijke gehaktballen van het familiebedrijf kwamen als beste uit de keuring van de door branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers georganiseerde vakwedstrijd.

De tweede prijs is voor Keurslager Van Hest uit Goirle en Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk nam de derde prijs in ontvangst.

Over de winnaar en zijn gehaktballen

De jury zei over de winnende gehaktballen van Slagerij Jan De Rooij: “Puur vakmanschap! Ambachtelijk, authentiek, prachtig rond, super mals in de bite én een mooie tekening op de spiegel van de bal. De ingrediënten zijn perfect in balans en de verwerking is meer dan in orde. Chapeau!”

Wim de Rooij: “Heel leuk om deze prijs te winnen. Onze bal heeft geen geheim, het is een lekkere en eerlijke bal.”

De keuring

Op 13 september vond de keuring van de Lekkerste Bal Gehakt plaats waarbij beoordeeld werd op geur, smaak, aangezicht, samenstelling en bewerking. De keuring stond ook dit jaar onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Branche erkende meesterverkoper Christiaan Verkuijl en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht, Ronnie Poeste en Marloes Hartskamp, maakten deel uit van de vakkundige jury. Zij keurden alle inzendingen met veel zorg en aandacht om tot een eindoordeel te komen.

De jury over de keuring: “De kwaliteit van de ingezonden producten lag dit jaar zeer hoog. Er zijn daardoor zelfs twaalf finalisten benoemd in plaats van tien. De gehaktballen van de finalisten hadden een ambachtelijke en authentieke uitstraling met een zeer goede afwerking. Het zijn gehaktballen met karakter. Ze zijn vaktechnisch helemaal in orde.”

De uitreiking

De prijsuitreiking vond op 26 september plaats op de VAS-beurs in Amsterdam. In het bijzijn van vele bezoekers werd uit de finalisten de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2023 bekendgemaakt.

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:
• Slagerij Klein uit Noordwijkerhout
• Keurslager Cees Mol uit Goes
• Keurslager Ron de Kwant uit Hank
• Slagerij Haarselhorst uit Breda
• Keurslager Jacco van Zoonen uit Nieuwe Niedorp
• Slagerij Harmke Anema uit Wergea
• Keurslager De Jong uit Gilze
• Maros uit Made
• Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk

KNS verzorgt diverse vakwedstrijden per jaar. Naast de Lekkerste Bal Gehakt organiseert de branchevereniging ook ieder jaar de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy.

Over Koninklijke Nederlandse Slagers
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Over Slagerij Jan De Rooij uit Berkel en Rodenrijs
Slagerij Jan de Rooij is een ambachtelijke dorpsslagerij met bourgondische charmes. Het familiebedrijf werd begin jaren ’70 opgericht door Jan de Rooij. Sinds 1994 zwaait zijn zoon Wim de scepter. Broer Fred is zijn steun en toeverlaat in de slagerij, waar 99% van de producten zelfgemaakt wordt: vlees, vleeswaren, worsten, maaltijden, soepen en salades. Slagerij Jan de Rooij bereikte meerdere malen de finale in de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, maar nog niet eerder die van de Lekkerste Bal Gehakt.

Jan de Rooij, Slagerij

Rodenrijseweg 5
2651 BM Berkel en Rodenrijs
010-5112424

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten